III. Országos Akvarell Triennálé
http://www.egrivar.hu/latogatoknak/programok/hirek/258-iii-akvarell-triennale

2018. július 14-től szeptember 23-ig Egerben, a város több kiállító terében, kapcsolódó kiállításokkal, megrendezésre kerül a III. Országos Akvarell Triennálé.

A három évente jelentkező kortárs művészeti bemutató – hasonlóan a húsz alkalommal sikeresen megrendezett akvarell biennálékhoz és a 2009-es és 2014–2015-ös triennáléhoz – huszonharmadik alkalommal is áttekintést kíván adni a döntően az áttetszőségre építő kortárs vízfestészeti technikák legújabb eredményeiről.

A kiállítás jelentőségét az adja, hogy az első országos egri akvarell tárlatot ötven évvel ezelőtt, 1968-ban nyitották meg a Gárdonyi Géza Színház aulájában. A Dobó István Vármúzeum közel fél évszázada gyarapodó, több mint kétszáz festményt számláló válogatott kortárs akvarellgyűjteménye a példa arra, hogy ez a kiállítássorozat művészetet indukál, s hogy az országos tárlatra invitáló felhívás remekművek létrejöttét eredményezi és az új utak felé vezetve életben tartja ezt a nagyon érzékeny festészeti technikát.

Amennyiben a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott pályázatunk pozitív elbírálásban részesül, az egri akvarell triennálé ismét bemutatkozási lehetőséget biztosít e műfaj képviselőinek, összehasonlítási alkalmat teremtve valamennyi irányzatnak, gondolkodási módnak.